strucni skup zene jpg 660x330У суботу 10.03.2018.год. одржан је међународни стручни скуп "Креативни игровни материјали у раду са предшколском децом" у  ПУ  "Радост" Нови Бановци.Скуп је био међународног карактера, с обзиром да су  истом присуствовали и  стручни радници из Словеније поред председника Министарства просвете, професора са високих школа за васпитаче, стручних сарадника и директора 28 предшколских установа из читаве Србије.На стручном скупу заједно са нашим педагогом Живком Комленац представиле су се наше колегинице Данијела Славујевић, Драгана Тубић, Весна Ханчовски, Бранислава Андрић, Зорица Остојић, Јелена Стекић и Јасминка Варга.

Стручни скуп је модерирала просветна саветница Весна Радуловић а у име домаћина госте је поздравила директорка ПУ"Радост"Нови Бановци.

Др Весна Цолић је на скупу представила резултате истраживања о томе како играчке за децу виде одрасли-васпитачи и родитељи,а Ранка Маринковић је говорила о значају играчака од природних материјала за дечја чула.

Гости из Словеније су представили рад њиховог логопеда у вртићу на превенцији говорних поремећаја код деце.

Наша Данијела Славујевић је била изузетно инспиративна у тумачењу важности учествовања деце и породица у креирању и поправљању лутака,кроз презентацију "Оживљавање заборављених лутака"

Весна Ханчовски и Драгана Тубић су говориле о дечјим играма природним и неструктуираним материјалом кроз своју презентацију "Приче дрвених коцака".Њихова тема је изазвала велико интересовање свих присутних колегиница,а у свом излагању су се ослониле на Фребелову теорију.

Колегиница Јасминка Варга је говорила о Валдорфским луткама кроз презентацију "Лутке које имају душу" а Зорица Остојић,Бранислава Андрић и Јелена Стекић су одговарале на питање васпитача у вези наших играчака и дидактичког материјала на изложби. 

Значај играчака за децу предшколског узраста,Ртв Стара Пазова -> Снимак Ртв Стара Пазове о овом догађају.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Финансије