31096592 1704167516316473 1588903759 nСЦЕНСКЕ ИГРЕ У МОРОВИЋУ

Другог дана одржавања Сценских игара,били смо у Моровићу,који је данас био домаћин Вишњићеву и Јамени.Домаћини су били дивни,потрудили су се око организације,па је све протекло у најбољем реду. Од обележених места и јасне организације око тога где деца,где родитељи,а где седе гости,одлично вођеног програма до послужења деце..Све је било у најбољем реду. Програм је отворио председник месне заједнице који је рекао да ће месна заједница увек бити подршка у реализацији оваквих манифестација. Након њега присутне у публици је поздравила заменица директорице ПУ "Ј.С.Шиља",Шид,Свијетлана Смолић.

Први који су наступили била су деца из Вишњићева са васпитачицом Весном Миличић. Деца су нам одиграла представу "Настанак лептира" уз божанствену музику и костиме. Уз разговор са васпитачицом питали смо је које су све добробити за децу коју су добили кроз ову представицу? Рекла нам је да је то сазнање како настаје лептир,да звезде излазе увек са месецом-али да увек прво иде Месец-тако нам деца тврде,а ми немамо разлог да им не верујемо :) Кроз представицу су вежбали да сачекају свој ред,да се радују заједничком успеху...

Анђелка Николић васпитачица из Вишњићева са својом децом је направила неку врсту музичке илустрације познате дечије песме "Баштован и репа". Ову кореографију су спремили за Дан школе,а данас су је приказали и нама на Сценским играма. Костими су били лепи,а представица је трајала колико и песма.Свакако,мала публика је уживала као и четрнаесторо деце на позорници колико их има у овој мешовитој васпитно-образовној групи.

Из Јамене су нам допутовала деца,која су ове године била у пројекту "Путујемо,путујемо". Поред свих земаља која су "пропутовали" данас су стигли и до Моровића са својом васпитачицом Мирјаном Вечић. Њихова представица је била рецитативног карактера,између којих су и плесали уз музику из поменутих земаља. На сцени су били и Ромео и Јулија који су оставили печат овој представи са симпатичним текстом. Слушали смо звуке валцера,а деца су уз њега заплесала,као и уз звуке кола када су се "вратили" у Србију.

 Домаћини из Моровића су спремили две представе са две групе. Једну смо гледали у реализацији васпитачице Николине Арамбашић,"Огледало",а другу  је припремила Александра Павић,луткарску представу "Прва ружа". Обе представице су нам се јако допале и уз обе смо уживали. Дивни костими и слободна деца на сцени разгалила су све присутне.

 

 

 

Финансије