plakat 10Ове године Дечја недеља је обележена од 2.10.-8.10.2017.год. под слоганом „За радост сваког детета-градимо мостове међу генерацијама“.Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас је веома дуга.Дечија недеља се традиционално обележава у првој седмици октобра у циљу скретања пажње на потребе и права деце и младих у породици,друштву и локалној заједници,на њихова права да одрастају у што бољим условима ,на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.
У нашем вртићу у сарадњи са локалном средином организоване су разне активности. На платоу испред КОЦ-а Цветин Аничић је организовао радионицу прављења еко лутке.Лутке од варјача,крпица,вуне .. . правила су деца припремно предшколских група а у томе су им помагале њихове васпитачице.
У сали КОЦ-а одржана је представа „Пипи Дуга Чарапа“ коју су гледала деца старијих и припремно предшколских група из Шида као и деца са села.
„Трка за срећније детињство“ је одржана на стадиону“Једнота“а током недеље деца су имала прилику да вежбају са нашим другарима из „Школице спорта“.
У петак је организован маскембал. Због лошег времена деца нису прошетала околином вртића али су уживала у својим маскама у фискултурним салама вртића уз балоне,музику и другаре .
Децу у објекту „Сунце“ обрадовао је својом посетом Пеђолино чији је наступ био планиран за сву децу на платоу испред КОЦ-а,али је отказан због кише.
Васпитачи су по групама разговарали са децом о дечјим правима и правилима понашања у групи која су свако за своју групу доносила равноправно са васпитачима. Након ових активности деца су правила пано са правилима понашања.
У четвртак су деца са васпитачима однела свитак са дечјим правима председнику општине Предрагу Вуковићу који је у сали СО Шид организовао пријем за децу свих узраста од вртића до средњошколаца.

Финансије